DOLAR 35,347
EURO 36,7313
ALTIN 2956,571
BIST 9889,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C

Ankara Boğazgören Köyü Derneği

Ankara Boğazgören Köyü Derneği
13.05.2010
901
A+
A-

1995 yılında Fikret KILIÇ ve Kenan SALATAN;ın gayri resmi olarak girişimiyle dokuz yıl önce başlatılan çalışmalar, birçok fedakarlığa katlanmaları ile yürütülmüş Ahmet KARAÇAĞIL başkanlığı döneminde dernek resmi başvurusunu yaparak, resmi kimliğine bürünmüştür. Etemesgut’ta mütevazi bir yer tutularak köylülerimizin bir araya gelme birlikte olma istekleri yerine getirilmiştir. Birçok zorluklara rağmen dernek faaliyetlerini sürdürmeye devam etmiştir. Bu zorluklarla iki yıl mücadele eden Ahmet bey görevini yeni başkan Köksal Yılmaz ve ekibine devretmiştir. Zorluklarla mücadele devam ederken Yenimahalle Baş Yrd. Kenan Yılmaz’ın devreye girmesiyle maddi ve manevi anlamda güç kazanan dernek ve hemşerilerimizin yakın ilgisi sonucu dernek binası bu yükü kaldıramaz hale gelmiştir bunun üzerine imkanları daha iyi olan şu an kullanılan yeni binasına taşınmıştır. Derneğin şu anki kurumuna gelmesinde Kenan başkan kadar, Dernek Başkanımız Köksal Yılmaz;ın çabaları yadsınamaz. Köksal kardeşimizde başarılı çalışmalarından sonra görevini yeni başkanımız Etem Yılmaz ve ekibine devretmiştir. Yeni başkanında derneğin ufuklarını daha da yükselteceğinden hiç kuşkumuz yoktur

Derneğimizin bu kısa zamanda geldiği nokta hepimiz için heyecan vericidir.
Bu kısa zamanda insanımızda ;

1. Adil olma duygusu gelişmiş, kendini daha güçlü hissetmeye başlamıştır.
2. Köylülerimiz bir birlerini daha yakından tanıma fırsatı bulmuş, ortak etkinliklere katılarak kendilerini bir birlerine daha yakın hissetmeye başlamışlardır.
3. Kuvvetten birlik ve güç doğacağı fikri gelişmiştir.
4. Köylülerimizin bir araya gelmesiyle çevresindeki kendine açık olan fırsatları daha yakından takip etme ve ondan en üst seviyede fay dallanma yollarını öğrenmiştir.
5. Yaşadığımız semtlerde birlik sağlandığında özellikle yerel yönetimlerde söz sahibi olmanın bize çok uzak olmadığı kanaati oluşmuştur.
6. Köylümüz mutlulukta ve darlıkta yalnız olmadığı bilincine varmıştır.
7. Birlikteliğimiz devam ettiği sürece hayallerimiz ve ufkumuzun daha geniş yelpazelere dağıldığını ve başarma konusunda kendimizi daha güçlü hissetmemize neden olduğunu fark etmemizdir.

Kıymetli hemşehrilerim bu saydıklarımı çoğaltmak elbette mümkün inanıyorum ki bu başlattığımız kıvılcımı bizden sonra gelen kuşağın temsilcileri meşaleyi taşıyarak kendi insanlarımızla bu kıvılcımı sönmez bir ateşe çevirip çok daha büyük birlikteliklere imza atıp insanımızın temel sorunu olan aş, iş derdinden onları kurtaracaklardır. Bunu gerçekleştireceklerine yürekten inanıyorum. Bunları birer rüya olarak telakki edebilirsiniz ama inanın bunlar olmaz şeyler değil yeter ki pozitif düşünelim.
Bu gün bu derneği kurmamızın diğer bir amacıda bizden sonra gelen kuşaklara özlediğimiz geleceği hazırlamak değilmidir.
Eğer yönetimde bulunan arkadaşlarımız ve gelecekte devralacak gençlerimiz bu pembe tablonun erişilebilirliğine inanmıyorlarsa, yukarda ki hedefleri somut hedefler olarak benimsemiyorlarsa bilsinler ki yönetimde yer almanın emek ve zaman harcamanın iyi niyetin ötesinde bir değer taşımayacağı bilmeli, bu misyona inanan insanların yolunu açmalıdırlar.

İnanıyorsak ; Hemen şimdi yönetim olarak önümüze net hedefler koymalı bu hedefler sadece bizim ağzımızdan çıkan cümleler olmaktan çıkıp tüm hemşehrilerimizin ortak cümleleri haline dönüşmelidir.
Tüm hemşehrilerimizin sesi olma gayreti içinde olmalı her insanımıza uygun etkinlikler sunmaya çalışılmalıdır.
İnsanlarımızın arasındaki kırgınlıkların kaynağı araştırılmalı hemşehrilerimizin tümüne ulaşılmaya çalışılmalıdır.
Kadınlarımız, geçlerimize gerekli önem verilerek onları daha aktif , katılımcı , kendi ayakları üzerine duran bireyler haline getirmek için gayret sarf etmeliyiz.
Allah yar ve yardımcınız olsun.

Psikolojik Danışman; Yavuz YILMAZ