DOLAR 32,5467
EURO 34,9036
ALTIN 2434,299
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C

1001 Güllü Gece

11.11.2008
681
A+
A-

Peygamber Efendimiz (sas)’in doğum günü dolayısı ile düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri başladı. Etkinlikler kapsamında Müftülük tarafından Peygamberimizi simgeleyen  bin adet gül dağıtıldı.

Olur Müftüsü Kadir KOÇAK, "Kutlu Doğum Haftası’nın toplumun bütün kesimleri tarafından kabul görmesi ve halkın faaliyetlere gösterdiği ilgi, 7’den 70’e herkesin ve her kesimin takip ettiği ve katıldığı bu etkinliğin amacına ulaştığını göstermektedir" dedi.

Kutlu Doğum Haftası kutlamaları Köy Hizmetleri binası önünde akşam 17:30 da başlayan programda 1000 kişiye kutlu doğum aşı dağıtılmasıyla başladı. 19:30’da kapalı halı sahada düzenlenen programa bin kişiden fazla bir katılımın olduğu görüldü. Toplantıya; İlçe Kaymakamı Selim PALAMUT, Belediye Başkanı Rüstem POLAT, daire amirleri, din görevlileri ve çok sayıda davetli katıldı. Köylerimizde ikamet eden vatandaşlarımızın büyük katılımı gözden kaçmadı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantıda konuşan İl Müftüsü Kadir KOÇAK, " Bilindiği üzere gül; edebiyatımızda Peygamber Efendimizin rumuzu olarak kullanılmıştır. O nedenle kutlu doğum haftası etkinliklerinde gül dağıtıyoruz. Bu yıl bin adet gül dağıttık" dedi.

Kutlu Doğum Haftası’na halkın gösterdiği ilginin amacına ulaştığını gösterdiğini belirten KOÇAK, "Halkımızın, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle gerçekleştirilen etkinliklere gösterdiği teveccüh bizleri heyecanlandırmış, ileriye dönük daha kapsamlı faaliyetler gerçekleştirmeye sevk etmiştir. Kutlu Doğum Haftası, milletimizin arzusu ve tarihi geleneği üzerine canlandırılmıştır" diye konuştu.

Programda İlçe Müftülüğü tarafından 1000 adet gül ve hadisler gülü dağıtıldı. Diyanet işleri başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon büyük bir ilgi ile izlenildi. Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi; Doç. Dr. Mustafa AĞIRMAN’ın Milli ve Manevi Değerlerimiz konulu konuşması büyük bir ilgi gördü.